Τιμητική διάκριση στον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Σεεχόφερ, θα απονείμει η μητρόπολη Γερμανίας, στις 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα», που θα πραγματοποιηθούν για 10η χρονιά στο Μόναχο.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της μητρόπολης, στον κ. Σεεχόφερ θα δοθεί το «Ελληνο-Βαυαρικό Πολιτιστικό Βραβείο», ως έκφραση ευχαριστιών στην κυβέρνηση της Βαυαρίας και στον ίδιο για όσα έχουν κάνει για την ελληνική ομογένεια της περιοχής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, η πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής, Μπάρμπαρα Σταμ, ο δήμαρχος Μονάχου, Γιόσεφ Σμιτ και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Στο «Πολιτιστικό Κέντρο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», όπου θα γίνει η εκδήλωση, θα προβληθούν εργασίες Βαυαρών μαθητών, στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού «Ελλάδα –παλαιότερα και σήμερα», που διοργανώθηκε από το Βαυαρικό υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το ίδρυμα “Παλλάδιο” και τον ΕΟΤ Γερμανίας.

Οι εκδηλώσεις της Ελληνο-Βαυαρικής Πολιτιστικής Ημέρας θα διαρκέσουν από τις 21 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου και περιλαμβάνουν μουσική, χορωδίες χορό και εκθέσεις.