Τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου θα συναντήσει σήμερα σε προγραμματισμένο δείπνο στη «νεκρή ζώνη» ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζο Μπάιντεν, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Το δείπνο είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 και μετά το δείπνο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα προβεί σε σύντομη δήλωση και θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Ο κ. Μπάιντεν συναντήθηκε και χθες το βράδυ με τον κ. Αναστασιάδη στην οικία του δεύτερου, σε δείπνου «κοινωνικού χαρακτήρα» παρουσία των συζύγων τους.

Το πρόγραμμα του Αμερικανού αντιπροέδρου ξεκινά με επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή όπου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και εκπροσώπους άλλων θρησκευμάτων. Θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον κ. Αναστασιάδη, καθώς και επίσημο γεύμα μετά από το οποίο θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και από τις δύο κοινότητες και θα περάσει στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.