Η παρασκευή της γιγάντιας ομελέτας, είναι μια παράδοση που ξεκίνησε το 1973 στην Τουλούζη της Γαλλίας και από τότε ακολουθείται και επαναλαμβάνεται πιστά κάθε χρόνο.
Την επόμενη μέρα του Πάσχα, στήνεται ένα τεράστιο τηγάνι σε κεντρική πλατεία της πόλης και οι σεφ από όλη τη χώρα αλλά και οι κάτοικοι της πόλης, σηκώνουν τα μανίκια και ξεκινούν τη δημιουργία!
Οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της ομελέτας γίγας, είναι εντυπωσιακές.
Για να πετύχει η… συνταγή το τηγάνι πρέπει να έχει διάμετρο 4 μέτρα, τα αυγά ξεπερνούν τα 15.000, θα χρειαστεί να ξοδευτούν περίπου 12 λίτρα λάδι, ενώ για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, συνεργάζονται 4.000 άτομα!
Η ομελέτα γίγας έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο και αποτελεί πλέον μέρος των πασχαλινών εορτασμών της πόλης, ενώ συνοδεύεται με άφθονο κρασί και γιορτινή διασκέδαση, ενώ στον χώρο πραγματοποιείται έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων και σκαφών και όλα σε μια ατμόσφαιρα γλεντιού με πολύ χορό…