Νέα συνάντηση των πρωθυπουργών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες.

«Στόχος της συνάντησης είναι η ανάλυση της προόδου στην εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών και κυρίως ενόψει των δημοτικών εκλογών στο Κόσοβο, στις 3 Νοεμβρίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της κ. Άστον.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η κρίση στο διάλογο, που προέκυψε χθες, μετά την απόφαση των αρχών της Πρίστινας να μην επιτρέψουν στον πρωθυπουργό της Σερβίας και άλλους Σέρβους αξιωματούχους να επισκέπτονται το Κόσοβο έως τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές, την 1η Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού της Σερβίας να επισκεφθεί το Κόσοβο και ο κ. Ντάτσιτς προειδοποίησε ότι θα διακόψει τις διαπραγματεύσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κόσοβο υπό την αιγίδα της ΕΕ, αν δεν επιτραπεί σε Σέρβους αξιωματούχους να επισκέπτονται το Κόσοβο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.