Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων του Σουδάν και του Πακιστάν, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και διαμαρτυρόμενοι για την αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο.
«Είμαστε με τον Μόρσι» και «Γιατί οι ΗΠΑ στηρίζουν τους δικτάτορες στο μουσουλμανικό κόσμο;» έγραφαν στα πανό τους οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Τζαμάατ-ι-Ισλάμι, ενός ισλαμικού πακιστανικού κόμματος που πρόσκειται ιδεολογικά στους Αδελφούς Μουσουλμάνους της Αιγύπτου.
Οι ισλαμιστές του Πακιστάν κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.
Διαδηλώσεις υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου έγιναν επίσης στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, και στη Λαχώρη, στα ανατολικά. Άλλη μια κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στο Ισλαμαμπάντ.
Στο Χαρτούμ του Σουδάν περίπου 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο, κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πορτρέτα του Μόρσι. «Ο Σίσι είναι πράκτορας του Ισραήλ και των Αμερικάνων» φώναζαν ρυθμικά αναφερόμενοι στον στρατηγό αλ Σίσι. «Πού είναι το ΔΠΔ;» ήταν ένα άλλο από τα συνθήματα των διαδηλωτών, που παρέπεμπαν έτσι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Το ΔΠΔ έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου του Σουδάν Όμαρ αλ Μπασίρ, τον οποίο κατηγορεί για γενοκτονία στο Νταρφούρ.
Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν Αιγύπτιοι που κατοικούν στο Σουδάν αλλά και μέλη του Ισλαμικού Κινήματος, που συνδέεται με τη σουδανική κυβέρνηση.
Το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ διατηρούσε επί πολλά χρόνια τεταμένες σχέσεις με το Χαρτούμ. Ο Μόρσι όμως επισκέφθηκε τον περασμένο Απρίλιο το Σουδάν, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό «ιστορικό» λόγω των «στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των λαών των δύο χωρών».