Αυτοκίνητα και ένα φορτηγό έπεσαν στον ποταμό Ταρν στην περιοχή Μιρπουά-σιρ-Ταρν στη Γαλλία μετά την κατάρρευση κρεμαστής γέφυρας βόρεια της Τουλούζ νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Μια 15χρονη έχασε τη ζωή της, ενώ εκφράζονται φόβοι για αρκετούς αγνοούμενους μετά την κατάρρευση της γέφυρας, ανακοίνωσε η νομαρχία, η εισαγγελία και η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

«Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα θύμα, μια 15χρονη, (το πτώμα της οποίας ανασύρθηκε από τον ποταμό), ενώ η μητέρα της (…) η οποία βρισκόταν μέσα στο όχημα διεσώθη, βοηθούμενη κυρίως από περαστικούς», δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης Ντομινίκ Αλζεαρί, εκφράζοντας φόβους για «αρκετούς αγνοούμενους».

Μεταξύ αυτών μπορεί να βρίσκεται ένας οδηγός φορτηγού και «ίσως» ο οδηγός ενός τρίτου οχήματος, διευκρίνισε παράλληλα ο νομάρχης Ετιέν Γκιγιό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει το RT, οι υπηρεσίες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο για να αξιολογήσουν το μέγεθος της ζημιάς, ωστόσο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός απωλειών και τραυματιών. Η κατάρρευση σημειώθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το μεγάλο φορτηγό, που είχε βάρος πέραν του νόμιμου ορίου, ενδέχεται να ευθύνεται για την κατάρρευση. Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται.

Στο σημείο υπάρχουν περίπου 80 πυροσβέστες και η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Οι Αρχές έχουν κάνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή.