Υπέρ της ανάδειξης ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, ο οποίος θα προεδρεύει του Eurogroup και θα είναι επίσης επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ τάχθηκε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η ευρωζώνη πρέπει να είναι πολύ πιο ορατή, να μην βλέπουμε 17 υπουργούς που συνεδριάζουν νύκτα», εξήγησε ο Μοσκοβισί.

Υπενθυμίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανανεωθεί το 2014, μετά τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει να επωφεληθεί από τις ημερομηνίες αυτές για να πραγματοποιήσει αυτή τη μεταρρύθμιση στη διακυβέρνησή της.

«Το θέμα που τίθεται είναι αν αυτός ο υπουργός πρέπει να είναι αποκλειστικά ο πρόεδρος του Eurogroup ή αν πρέπει να είναι επίσης ο επίτροπος που είναι αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις», συνέχισε ο υπουργός, εκφράζοντας την προτίμησή του για τη δεύτερη πρόταση. «Πιστεύω πως έτσι δημιουργείται μια ισχυρή συνέργεια», σχολίασε.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε εξάλλου πως επιθυμεί η ευρωζώνη να αποκτήσει το δικό της προϋπολογισμό. Τάχθηκε επίσης και πάλι υπέρ της δημιουργίας μιας επιτροπής, μιας βουλής της ευρωζώνης στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία να μπορεί να νομοθετεί αναφορικά με τις υποθέσεις κοινού συμφέροντος στην ευρωζώνη.