Η καναδική αστυνομία δεν αστειεύεται… «Η έρευνα συνεχίζεται και εάν πρόκειται για τρομοκρατική φάρσα, θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του προσώπου από το οποίο προήλθε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Ζιλί Γκανιόν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία, μία τρομοκρατική φάρσα είναι δημόσιο αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση, η οποία μπορεί να φθάσει έως και τα πέντε χρόνια σύμφωνα με το άρθρο 140 του ποινικού κώδικα.

Οι έρευνες στο αεροσκάφος δεν απέδωσαν τίποτε και ο ύποπτος, ένας Καναδός πακιστανικής καταγωγής, αφέθηκε ελεύθερος στη Σουηδία.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 261 άνθρωποι, 243 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και ο ύποπτος, και 18 μέλη πληρώματος.

Το αεροσκάφος αναχώρησε γύρω στις 17:05 τοπική ώρα (19:05 ώρα Ελλάδας) για το Μάντσεστερ, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Στοκχόλμης.

Το πλήρωμα, μετά την ταλαιπωρία, δεν ήταν πλέον σε θέση να πραγματοποιήσει την πτήση έως το Πακιστάν αυτό το βράδυ και η εταιρία επέλεξε να στείλει το αεροσκάφος στο Μάντσεστερ προτού μεταφέρει τους επιβάτες στο Πακιστάν.

Η σουηδική εισαγγελία άφησε ελεύθερο τον Καναδό πακιστανικής καταγωγής και δεν απήγγειλε καμία κατηγορία εναντίον του καθότι: «Οι υποψίες εναντίον του άνδρα αυτού δεν είναι επαρκώς ισχυρές προκειμένου να προφυλακιστεί και ως εκ τούτου είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει τη Σουηδία».