Συγκλονίζει το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από την αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία με αεροσκάφος της Aeroflot που έπιασε φωτιά στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας οδηγώντας στο θάνατο 41 ανθρώπους.

Στο νέο αυτό βίντεο φαίνεται ο 36χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, Maxm Kuznetsov, αρχικά να κρέμεται από ένα παράθυρο του πιλοτηρίου μέσα σε πυκνούς καπνούς, εγκαταλείποντας το αεροσκάφος.

Ωστόσο στη συνέχεια ανεβαίνει εκ νέου στο με τη βοήθεια διασωστών, από την τσουλήθρα που χρησιμοποιήθηκε για την εκκένωσή του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής αναφορές, ο συγκυβερνήτης επιχείρησε να σώσει τον 42χρονο κυβερνήτη του αεροσκάφους Denis Evdokimov. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης βγήκε πρώτος από το αεροπλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από τον προγραμματισμένο έλεγχο συντήρησης τον Απρίλιο. Το SS100 ήταν καινούριο αεροσκάφος, αφού κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.