Η Elly Mayday, ένα plus size μοντέλο που είχε δημόσια παρουσιάσει τη μάχη της με τον καρκίνο στις ωοθήκες, πέθανε σε ηλικία 30 ετών, περίπου 6 χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση της ασθένειας.

Αντί να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, η Elly, που το πραγματικό της όνομα ήταν Ashley Luther, μίλησε ανοιχτά για τη μάχη που έδινε και επιδείκνυε τις ουλές από το χειρουργείο στο στομάχι στα social media και σε επίσημες φωτογραφήσεις.

Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, της είχαν προσφερθεί δύο συμβόλαια για να εργαστεί ως επαγγελματίας μοντέλο και παραιτήθηκε από την άλλη της δουλειά ως αεροσυνοδός.

Η Elly το είδε ως ευκαιρία να βοηθήσει άλλες γυναίκες που πάλευαν με αυτή την ασθένεια και να τους δείξει ότι παραμένουν όμορφες παρά το πρόβλημά τους, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Σκέφτηκα ότι μπορεί να βοηθούσα κάποια που περνάει κάτι παρόμοιο, ενώ θα συνέχιζα να κάνω τα δικά μου όνειρα» είχε πει το 2016. «Δηλαδή, ούτως ή άλλως περνούσα τη δοκιμασία, γιατί να μην το έκανα με θετικό τρόπο;».

Αφού είχε πιστέψει ότι νίκησε τον καρκίνο, υπέστη μία υποτροπή το 2017. Όταν έχασε τα μαλλιά της από τη χημιοθεραπεία τον Αύγουστο του 2018, δημοσιοποίησε την εικόνα της στα Μέσα για να δείξει ότι «και ένα γυμνό κεφάλι μπορεί να είναι όμορφο».

«Η ομορφιά μου δεν προέρχεται από τα μαλλιά μου, αλλά από μέσα μου» είχε πει.

Η επίδραση της Elly στα social media υπήρξε μεγάλη και είχε χιλιάδες followers στο Instagram και το Facebook.

Πέθανε την Παρασκευή 1η Μαρτίου. Η οικογένειά της ανακοίνωσε τον θάνατό της στο διαδίκτυο, ευχαριστώντας τους φίλους της για τη «συνεχή υποστήριξη και αγάπη».

«Η Ashley ήταν ένα κορίτσι της επαρχίας στην καρδιά που είχε αναντίρρητο πάθος για τη ζωή. Ονειρευόταν να επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων. Το έκανε με τη δημιουργία της Elly Mayday που της επέτρεψε να συνδεθεί με όλους εσάς» έγραψαν.