Φόβους για αιματοχυσία στη Βενεζουέλα εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος, δηλώνοντας ωστόσο πως ήταν πρώιμο για εκείνον να πάρει το μέρος ή της άλλης πλευράς, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Η κατάσταση παραμένει σε τεντωμένο σκοινί στη Βενεζουέλα, μετά την αυτοανακήρυξη του Χουάν Γκουαϊδό στη θέση του προέδρου της χώρας και τη διεθνή στήριξη που απέσπασε, χωρίς ωστόσο να κλονίσει τον Νικολάς Μαδούρο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

«Αυτή τη στιγμή, στηρίζω όλο τον λαό της Βενεζουέλας, γιατί είναι άνθρωποι που υποφέρουν» δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους, από το αεροπλάνο της επιστροφή του από τον Παναμά. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για δίκαιη λύση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα.

«Υποφέρω με αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα» τόνισε. «Τι με φοβίζει; Η αιματοχυσία» υπογράμμισε. «Το πρόβλημα της βίας με τρομάζει. Έπειτα από όλες τις προσπάθειες που έγιναν στην Κολομβία, αυτό που έγινε στη σχολή της Αστυνομίας είναι φρικτό. Η αιματοχυσία δεν λύνει τίποτα».

(φωτογραφία αρχείου)