Είναι πολύ δύσκολο να νιώσει κανείς, εκτός κι αν το έχει βιώσει κι ο ίδιος, το συναίσθημα που έχουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει κάποια μέλη του σώματός τους ή άκρα, λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

Σε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους απευθύνεται ο Αμερικανός tattoo artist Eric Catalano, που, με τα ρεαλιστικά τατουάζ του, δημιουργεί εκπληκτικά αποτελέσματα.

Κα μάλιστα δωρεάν.

Ο Catalano προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε θύματα και επιζώντες καρκίνου και ακρωτηριασμών. Από το 2010 ξεκίνησε να «ζωγραφίζει» το στήθος γυναικών που είχαν υποστεί μαστεκτομή, προκειμένου να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο. Μεταξύ 2010 και 2015 έκανε χωρίς αμοιβή 1.500 τατουάζ.

Μεγάλη πρόκληση ήταν για εκείνος όταν τον προσέγγισε ένας άνθρωπος που είχε χάσει μερικώς τα ακροδάχτυλά του. «Μου ζήτησε να του κάνω τατουάζ τα νύχια του» εξηγεί. Και το αποτέλεσμα αναμφίβολα τον δικαιώνει.

Προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να βοηθά τον κόσμο, ο Catalano άνοιξε σελίδα GoFundMe που μέσα σε μόλις 12 ώρες συγκέντρωσε περισσότερα από 800 δολάρια.

«Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να βοηθάω επιζώντες τραυμάτων και καρκίνου να νιώσουν και πάλι πλήρεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου δωρεάν. Επειδή όμως αυξήθηκαν πολύ οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορώ να ζω κάνοντας την κανονική δουλειά μου, από την οποία βιοπορίζομαι. Τρία – τέσσερα δωρεάν τατουάζ τον μήνα δεν είναι πρόβλημα αλλά γίνονται 30-60 τον μήνα, αν τα αναλάβω όλα. Θα πρέπει να χρεώνω τα τατουάζ αυτά, κάτι που δεν θέλω να κάνω. Οπότε στρέφομαι στο crowd funding» καταλήγει.