Ο μεγάλος σεφ Ferran Adria, ένας πραγματικός ερευνητής της γαστρονομίας, μπορεί να έκλεισε το μυθικό εστιατόριο elBulli, αλλά δεν σταμάτησε στιγμή να «κατεβάζει» ιδέες και να γυρνά τον κόσμο μιλώντας για την μοριακή γαστρονομία.

Ο διάσημος σεφ ξεκινάει την «LaBullipedia». Την έχει αποκαλέσει «Wikipedia υψηλής μαγειρικής με δωρεάν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό της».

Η LaBullipedia θα είναι μια online πηγή διαθέσιμη σε όλους επικεντρωμένη στην σύγχρονη μαγειρική. Μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τους γευσιγνώστες και τους απανταχού λάτρεις του φαγητού.

Καθένας θα μπορεί να αναπαράγει κάποιες από τις περίφημες συνταγές του στο σπίτι βήμα – βήμα. Ο σεφ λέει ότι δίνεται μία μοναδική δυνατότητα στη μαγειρική να εξελιχθεί μέσω διαδικτύου αφού δίνει πρόσβαση σε μία νέα γενιά σεφ σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών.

«Η La Bullipedia θα είναι μία βάση δεδομένων που θα εμπεριέχει κάθε γαστρονομική πληροφορία. Επίσης θα δίνει τη δυνατότητα σε σεφ να ανταλλάσουν γνώσεις και μυστικά».