Το εγχείρημα πολλά υποσχόμενο… Εξ ου και η επιστημονική ομάδα διεθνής.
Σε νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature, η επιστημονική ομάδα μας υπόσχεται εν ολίγοις το εξής: πιο απολαυστική μπύρα μέσω της παρέμβασης στο γονιδίωμα του κριθαριού.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης καθηγητή Robbie Waugh, από το Scotland’s James Hutton Institute, μια επέμβαση στα γονίδια του δημητριακού μπορούν να εξασφαλίσουν όχι μόνο ανθεκτικότερες ποικιλίες, που αντέχουν στον καιρό και τις ασθένειες αλλά και μπίρα (που παράγεται από το κριθάρι) και ουίσκι με πολύ καλύτερη γεύση.
Το κριθάρι είναι μαζί με τη βύνη και το λυκίσκο το βασικό συστατικό για την παραγωγή του αγαπημένου ποτού αλλά χρησιμοποιείται ευρύτατα και στη βιομηχανία παραγωγής ζωοτροφών.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ανάλογη βελτίωση μπορεί να προκύψει και για άλλα δημητριακά που καταναλώνονται σε μαζική κλίμακα σε όλο τον κόσμο, όπως το σιτάρι και το ρύζι.