Δέκα νεκρούς, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, αφήνουν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Μαγιόρκα. Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι το Σαντ Λιορένς ντες Καρδασάρ, όπου αγνοείται ένα αγοράκι, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και περισσότεροι από διακόσιοι έχουν μείνει άστεγοι. Τα νερά γέμισαν δρόμους, σπίτια και παρέσυραν αυτοκίνητα, και, μεταξύ των ντόπιων, που βγήκαν στον δρόμο για να καθαρίσουν την πόλη τους, ήταν και ο διάσημος Ισπανός τεννίστας Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος έβαλε γαλότσες και γάντια εργασίας, έπιασε τη σκούπα και ενώθηκε με τους γείτονές του.

Οι τηλεοπτικές κάμερες απαθανάτισαν τον διάσημο αθλητή να μπαίνει με άλλους εθελοντές σε συνεργείο αυτοκινήτων, που είχε πλημμυρίσει από τα νερά και τη λάσπη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αμέσως μετά την πλημμύρα, ο Ναδάλ προσέφερε τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Rafa Nadal Sport Centre και της ακαδημίας του Rafa Nadal Academy, που διατηρεί στο Μανακόρ για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι γείτονές του, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος στα social media. Στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, το Κέντρο φιλοξένησε περί τους πενήντα ανθρώπους, που είχαν δει τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν από τα φουσκωμένα νερά του χειμάρρου που διασχίζει το Σαντ Λιορένς.

Ο τεννίστας, που ζει στο Πόρτο Κρίστο, σε απόσταση 11 χλμ από το Σαντ Λιορένς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της πλημμύρας. «Σήμερα είναι μία θλιβερή ημέρα. Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών από τις σοβαρές πλημμύρες στο Σαντ Λιορένς».