Την παραίτησή του υπέβαλε, ύστερα από περίπου έξι χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, Κριστόφ Ζιρόντ.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο οποίος αναχωρεί για την Ελβετία, όπου θα αναλάβει διοικητικά καθήκοντα σε οργανισμό, που δεν σχετίζεται με τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ενημέρωσε τον Ελληνοκύπριο εκπρόσωπο και την Τουρκοκύπρια εκπρόσωπο στη ΔΕΑ για την παραίτησή του.

Ο κ. Ζιρόντ είχε διαφωνήσει για τη μέθοδο των ταυτοποιήσεων με το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου, το οποίο τον θεωρεί «υπεύθυνο για την απομάκρυνση του προγράμματος ταυτοποιήσεων από την Κύπρο και τη μεταφορά του στη Βοσνία».

Ο ίδιος θεωρεί ότι έκανε το καθήκον του και ότι με τις ενέργειές του επεδίωξε και διασφάλισε την εφαρμογή των μεθόδων ταυτοποίησης που εφαρμόζονται διεθνώς, με στόχο την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια των αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του το Ινστιτούτο έβλεπε σκοπιμότητες πίσω από τη στάση του Τρίτου Μέλους της ΔΕΑ, όπως είναι γνωστός ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Τον κ. Ζιρόντ θα αναπληρώνει επί του παρόντος ο Αμερικανορώσος βοηθός του, Όλεγ Ιγκόφοφ.