Στη Γαλλίδα σεφ Eugénie Brazier, τη μαγείρισσα που λάτρεψαν -μεταξύ άλλων- οι Charles de Gaulle, Valéry Giscard d’ Estaing και Marlene Dietrich, αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle, με αφορμή την 123η επέτειο από τη γέννησή της. Η Brazier ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε τρία αστέρια Michelin το 1933 και η ίδια αν και τάιζε την υψηλή κοινωνία δεν αποδεχόταν αυτό τον τίτλο. Ήθελε να μαγειρεύει για όλους. Η γαστρονομική της εμπειρία μετέτρεψε την πόλη της Λυών σε γαλλική πρωτεύουσα της γαστρονομίας. Γεννήθηκε στο La Tranclière στην ανατολική Γαλλία το 1895, έχασε τη μητέρα της στην ηλικία των δέκα ετών και μεταφέρθηκε σε ένα αγρόκτημα όπου έμαθε να μαγειρεύει στην περιοχή του Bresse. Το 1921 άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο το La mère Brazier. Η μαγειρική της ήταν γνωστή, προσελκύοντας πελατεία όπως ο Charles de Gaulle, ο Valéry Giscard d’Estaing και η Marlene Dietrich. Κέρδισε συνολικά έξι αστέρια Michelin για τα δύο εστιατόριά της.
Η Brazier ξεκίνησε να πειραματίζεται από την ηλικία των 20 ετών πάνω σε τοπικές συνταγές. Αφού κέρδισε τρία αστέρια Michelin, άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, το οποίο της χάρισε τρία ακόμη αστέρια. Η Eugénie Brazier θεωρείται ευρέως «η μητέρα της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας» και δημιούργησε μια φήμη για απλό, κομψό φαγητό. Τα πιο φημισμένα πιάτα της Brazier περιλαμβάνουν την αστακομακαρονάδα, που περιέχει μπράντι και κρέμα Ο Paul Bocuse, ο επονομαζόμενος «πάπας» της γαλλικής γαστρονομίας αρχισε να εκπαιδεύεται στην κουζίνα σε ηλικία 16 ετών, στο πλευρό της. Ο θρύλος λέει ότι ο Bocuse την πρώτη του μέρα σιδέρωνα χαρτοπετσέτες. Έτσι σήμερα η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή την 123η επέτειο από τη γέννησή της.