Οκτώ νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός επιθέσεων που σημειώθηκαν χθες στο Ιράκ, λίγες ώρες πριν η Βαγδάτη φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στην ομάδα 5+1 και το Ιράν.

Στην Μπακούμπα μια γυναίκα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι ανατίναξαν την κατοικία όπου διέμενε μέλος σουνιτικής πολιτοφυλακής η οποία δρα εναντίον της αλ Κάιντα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. 

Περίπου μια ώρα αργότερα, βόμβα εξερράγη σε σπίτι σιιτικής οικογένειας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν η μητέρα και δύο παιδιά, ενώ ο πατέρας και δύο ακόμα παιδιά τραυματίστηκαν.

Στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, ένας άμαχος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά εξερράγη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Στην περιοχή της Κιρκούκ, επίσης στο βορρά, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε μια 45λεπτη μάχη με άνδρες που επιτέθηκαν εναντίον σημείου ελέγχου του στρατού με πολυβόλα και χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, περίπου 15.000 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας πρόκειται να αναπτυχθούν στη Βαγδάτη όπου σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η συνάντηση ανάμεσα στους απεσταλμένους της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (οι χώρες-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία- και η Γερμανία).