Μια παλιά παροιμία λέει ότι «όταν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός τύφλα να ‘χει ο πεθερός». Για την περίσταση ο «πεθερός» είναι το ΔΝΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις της, βρήκε χρόνο για να παντρευτεί τον αγαπημένο της.

Ο Κορσικανός γόης που έκλεψε την καρδιά της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ, ακούει στο όνομα Ξαβιέ Ζιοκαντί. Από την αρχή της σχέσης τους, εδώ και έξι χρόνια, παίρνει κάθε μήνα το αεροπλάνο από τη Μασσαλία και πετάει έως την Ουάσιγκτον για να βρεθεί με την αγαπημένη του.

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της για τον γάμο της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα σήμερα.

Σήμερα, συνεχίζει η εφημερίδα, η κ. Λαγκάρντ ανταποδίδει. Όπως άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξη Τύπου, μάλλον είπε το «ναι» στην πρόταση γάμου, συστήνοντας για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους τον 56χρονο επιχειρηματία, ως σύζυγο.

Ο έρωτάς τους που ξεκίνησε το 2006, ήταν κεραυνοβόλος, λένε οι πληροφορίες. Οι δυο πάντως γνωρίζονταν από παλιά. Αν και έκαναν μαζί την πρακτική τους στο Παρίσι, ως δικηγόροι, δεν «κόλλησαν» τότε και παντρεύτηκαν άλλους, κάνοντας από δυο παιδιά ο καθένας. Έχοντας και οι δυο από ένα διαζύγιο στο χέρι, συναντήθηκαν ξανά σε δείπνο εργασίας, πριν από 6 χρόνια, και από ό,τι φαίνεται έμελλε η συνάντησή της αυτή να ήταν και μοιραία.

Ο Ξαβιέ, αν και αντιπαθεί την όπερα, τον μεγάλο έρωτα της Κριστίν, την ακολουθεί χωρίς να προβάλλει αντίρρηση. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο εξάχρονος έρωτάς τους θα είχε σφραγιστεί ήδη με τα ιερά δεσμά του γάμου, αν δεν ήταν ο εφιάλτης της οικονομικής κρίσης.

Η θυσία, επισημαίνει η εφημερίδα, του Ξαβιέ να προσαρμόζεται μόνο αυτός στο βαρύ πρόγραμμα της συντρόφου του ήταν εξάλλου και η συμφωνία του ζευγαριού, το οποίο ξεκίνησε τον δεσμό του σχεδόν 30 χρόνια αφότου είχε πρωτογνωριστεί στο πανεπιστήμιο.