Τον έναν μετά τον άλλο προειδοποιεί η Βόρεια Κορέα ότι θα εκτοξεύει τους δορυφόρους της, προκαλώντας νέα θύελλα αντιδράσεων, μετά την ανεπιτυχή εκτόξευση πυραύλου στις 13 Απριλίου.

«Οι αντιδραστικοί Αμερικανοί και Ιάπωνες και οι υποστηρικτές τους μπορούν να φωνάζουν όσο δυνατά θέλουν. Οι αρουραίοι του Λι Μιούνγκ-Μπακ (του προέδρου της Νότιας Κορέας) μπορούν να ουρλιάζουν όσο θέλουν, οι δορυφόροι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας που προορίζονται για ειρηνική χρήση θα σταλούν στο διάστημα ο ένας μετά τον άλλον» δηλώνει η κορεατική επιτροπή διαστημικής τεχνολογίας.

Η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε την έρευνα για τα αίτια της συντριβής του πυραύλου Unha-3 και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι σημαντικά και θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές επιτυχημένες εκτοξεύσεις.

Στις 13 Απριλίου η Βόρεια Κορέα επιχείρησε ανεπιτυχώς στις να θέσει σε τροχιά ένα δορυφόρο. Ο πύραυλος που μετέφερε τον δορυφόρο συνετρίβη στην Κίτρινη Θάλασσα, 165 χλμ. ανοικτά των νοτιοκορεατικών ακτών και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θεώρησαν ότι ήταν μια κεκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.