Η 8χρονη Deonna Shipman είχε απαχθεί από τον ίδιο της τον πατέρα πριν από πέντε χρόνια όταν το δικαστήριο του στέρησε την επιμέλεια της κόρης του. Πράκτορες του FBI την εντόπισαν ζωντανή στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης πριν από δύο εβδομάδες, ύστερα από μια συντονισμένη επιχείρηση.

Ο 51 ετών Jeffery Shipman, που εργαζόταν στο υπουργείο Μεταφορών, κρατήθηκε στην Ταϊλάνδη με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και στη συνέχεια εκδόθηκε στις αρχές του Λος Άντζελες, ενώ η μικρή Deonna θα επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά της.

Μετά το χωρισμό τους την επιμέλεια της Deonna ανέλαβε η μητέρα της, ενώ στον πατέρα της επιτρεπόταν μόνο να την επισκέπτεται, μέχρι να βγει η οριστική δικαστική απόφαση.

Στην τελευταία εμφάνισή τους στα δικαστήρια ο Shipman είπε στην πρώην γυναίκα του: «Αν δεν την έχω εγώ, δε θα την έχει κανείς».

«Τότε δεν τον πήρα στα σοβαρά. Νόμιζα ότι ήταν απλά θυμωμένος» είχε πει η μητέρα της μικρής λίγο μετά την εξαφάνισή της.

Ο Shimpan απήγαγε την ίδια του την κόρη μετά από μια προκαθορισμένη επίσκεψη, μέσα στην απελπισία του.

Οι αρχές είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητό του στο αεροδρόμιο του Rochester και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν ότι είχε πετάξει μέχρι το Λονδίνο. Αγόρασε εισιτήρια για τη Φρανκφούρτη τα οποία δε χρησιμοποίησε ποτέ και από τότε οι αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του.

Όμως οι πράκτορες του FBI δεν εγκατέλειψαν ποτέ την υπόθεση μέχρι που στις 24 Φεβρουαρίου τελικά τον συνέλαβαν.