Τον Βενιαμίν της οικογένειάς του, τον Λουίτζι, επέλεξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο Fininvest, στο κομμάτι που αφορά τη διαχείριση της οικογενειακής περιουσίας.

Με μία κίνηση ματ, που ανησύχησε τη Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο, τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, ο καβαλιέρε προήγαγε το στερνοπαίδι του, που έχει κληρονομήσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο αλλά και τη γοητεία που ασκεί στις όμορφες γυναίκες, σε Mister Spread του σπιτιού του.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας φαίνεται ότι βρήκε έναν… Μάριο Μόντι και για την οικογένειά του, τον 23χρονο γιο του. Ο Λουιτζίνο Μπερλουσκόνι, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, από τις 19 Δεκεμβρίου που ο πατέρας του τον τοποθέτησε στο καίριο αυτό πόστο μεγάλωσε απότομα επειδή πλέον έχει μεγάλη ευθύνη.

Τρίτο παιδί του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πρώην σύζυγό του, την ηθοποιό Βερόνικα Λάριο, ο Λουίτζι είναι φοιτητής οικονομικών στο έγκριτο Πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο και ταυτόχρονα εργάζεται στον όμιλο έχοντας νέες εξουσίες και προσπαθώντας να δικαιώσει τις προσδοκίες της οικογένειάς του.

Όπως αναφέρει η Espresso, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι αδελφές του Μπάρμπαρα και Ελεονόρα συνεδρίασαν με τους μάνατζερ της εταιρείας Τζουζέπε Σπινέλι και Σαλβατόρε Σάσια για να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τα σκαμπανέβασμα των spread και της χρηματιστηριακής αγοράς, που έβαζαν σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Τη λύση στο πρόβλημά τους έδωσε ο πατέρας τους αναθέτοντας συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον Λουίτζι: θα διαχειρίζεται την περιουσία τη δική του, των αδελφών του Μπάρμπαρα και Ελεονόρα και της μητέρας τους Βερόνικα Λάριο αλλά και τα χαρτοφυλάκια που έχουν στη Fininvest, με ένα όριο μέχρι ποσού 10 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε συναλλαγή. Για ποσά πάνω από αυτό θα υπάρχει η ομάδα ελέγχου της Fininvest που θα τα εγκρίνει ή θα τα απορρίπτει.

Ο Μπερλουσκόνι ο νεότερος έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματα στον οικονομικό χώρο, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός ως σύμβουλος σε μία εταιρεία holding του ομίλου του πατέρα του όταν ήταν 18 ετών, ως μαθητευόμενος στην εταιρεία Sator di Arpe, ενώ το περασμένο καλοκαίρι εργάστηκε στην JP Morgan στο Λονδίνο.

Αυτό όμως που τον βοήθησε να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του πατέρα του ήταν όταν πριν από έναν χρόνο με μία έξυπνη χρηματιστηριακή κίνηση έφερε πολλά χρήματα στα ταμεία του ομίλου Fininvest εντυπωσιάζοντας τον Σίλβιο.

Κι επειδή το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει, ο Λουίτζι φαίνεται ότι έχει περισσότερα γονίδια του πατέρα του σε σχέση με τα εξ αίματος και ετεροθαλή αδέλφια του, αφού είναι ερωτιάρης και τραβάει σαν μαγνήτης το αντίθετο φύλο.

Άλλωστε, δεν του δόθηκε τυχαία ο τίτλος του άτακτου παιδιού και του playboy, αφού εδώ και μερικά χρόνια απασχολεί κι εκείνος τα Μέσα περισσότερο με την ερωτική ζωή του παρά με τις οικονομικές δραστηριότητές του.

Οι παπαράτσι τον καταδιώκουν και κάθε φορά που ο φακός τους εστιάζει σε εκείνον και στην εκάστοτε φίλη του οι φωτογραφίες του δημοσιεύονται στα περιοδικά. Εκείνος πάντως υποστήριζε ότι τις περισσότερες φορές χαρακτήριζαν ερωτικές συντρόφους τις συμφοιτήτριές του με τις οποίες έπινε καμιά φορά έναν καφέ.

Η πιο σταθερή -μέχρι σήμερα- σχέση του Βενιαμίν της οικογένειας Μπερλουσκόνι ήταν με την εντυπωσιακή Τζινέμπρα Ροσίνι, με την οποία μάλιστα έχει πάει πολλές φορές διακοπές στη «θρυλική» βίλα Τσερτόζα του πατέρα του, στη Σαρδηνία. Τελευταία ακούγεται ότι χώρισαν. Αιτία;

Οι συχνές εμφανίσεις του Μπερλουσκόνι τζούνιορ στα περιοδικά που τον έδειχναν να φλερτάρει με διάφορες (πάντα εντυπωσιακές) γυναίκες. Ο ίδιος δεν τα έβαψε και μαύρα μετά τον χωρισμό, αφού δεν άργησε να βρει παρηγοριά σε άλλη αγκαλιά. Ο φακός τον απαθανάτισε πρόσφατα σε κοσμικό θέρετρο στην Ελβετία να έχει στο πλευρό του μια σαγηνευτική μελαχρινή κοπέλα.