Η ανησυχία των Γάλλων, ότι και η χώρα τους θα μπορούσε να ακολουθήσει το ίδιο δύσκολο μονοπάτι λιτότητας με την Ελλάδα, ήταν ιδιαίτερα σαφής στα συνθήματα που κυριάρχησαν σήμερα στις κινητοποιήσεις υποστήριξης του ελληνικού λαού που έγιναν όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

«Η Γαλλία μπορεί πολύ γρήγορα να ζήσει τα ίδια γεγονότα με την Ελλάδα» έγραφαν στα πλακάτ οι κάτοικοι της πόλης Λα Ρος (La Roche) οι οποίοι έστειλαν και επιστολή στον νομάρχη υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι αναξιοπρεπές για τη δημοκρατία η καταπίεση που υφίσταται ένας λαός επειδή αντιδρά σε αυτό το (οικονομικό) μάτωμα».

Στη Μασσαλία, τη δεύτερη πόλη της Γαλλίας 250 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, απάντησαν στο κάλεσμα συμπαράστασης. Ηταν διπλάσια, σύμφωνα με πληροφορίες των οργανωτών, που όπως και στο Παρίσι ανήκουν σε κινήματα της αριστεράς.

Πορεία έγινε και στην πόλη Λιόν, με συνάντηση των διαδηλωτών έξω από το ελληνικό Προξενείο.

Επίσης, γύρω στα 200 άτομα διαδήλωσαν και στην πόλη Ναντ με συνθήματα: «Η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματικό εργαστήριο λιτότητας της Ευρώπης. Αντίσταση παντού, όχι στη θυσία ενός λαού στο βωμό της χρηματαγοράς».

Η κινητοποίηση έχει ιδιαίτερα εξαπλωθεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook. Περισσότερες από 15 γαλλικές πόλεις, ανάμεσά τους και οι μεγαλύτερες, άνοιξαν σελίδα Facebook αφιερωμένη στη συμπαράσταση του ελληνικού λαού.

Στο Παρίσι, η διαδήλωση συγκέντρωσε γύρω στα χίλια άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, στην πλατεία του Τροκαντερό.

Η εκδήλωση- διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία που έφθασε έξω από το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Πολλοί διαδηλωτές όμως, έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Εντουάρ Εριό (Edouard Herriot) για να συνεχίσουν, παρά την παγωνιά της νύχτας, τη συζήτηση με τους «Αγανακτισμένους».