Τριάντα έξι ώρες περίμενε ο λογιστής του Costa Concordia για να τον εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία και να τον βοηθήσουν να βγει από το μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο.

Ο Manrico Giampedroni, ο λογιστής του πλοίου, βγήκε ζωντανός από το ναυάγιο και σήμερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί τραυματισμένος.

Όπως αφηγήθηκε, προσπαθούσε να βοηθήσει τους επιβάτες όταν ξαφνικά μία πόρτα άνοιξε κι εκείνος έπεσε μέσα στο εστιατόριο του πλοίου. Από τα τραπέζια και τις καρέκλες που κυλούσαν κι έπεφταν λόγω της κλίσης του πλοίου, ο Giampedroni παγιδεύτηκε σε ένα σημείο του εστιατορίου.

«Για να τραβήξω την προσοχή των διασωστών χτυπούσα τον τοίχο με ένα τηγάνι. Από τα παράθυρα τους έβλεπα και προσπαθούσα να φωνάξω. Όταν είδα τον πρώτο διασώστη τον αγκάλιασα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Μέσα σε τρεις ώρες με είχαν βγάλει», λέει.

Μπορεί η εμπειρία να ήταν τρομακτική αλλά ο Giampedroni ανυπομονεί να… ξαναπιάσει δουλειά! «Μόλις μπορώ, θέλω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να γυρίσω για δουλειά στην εταιρεία Costa Cruises», δήλωσε.

Παλαιότερη φωτογραφία του Manrico Giampedroni