Οι κάτοικοι της παραγκούπολης Μεντελιν, στην Κολομβία, έχουν πλέον έναν ταχύτερο τρόπο για να ανεβαίνουν στον απότομο λόφο όπου εκτείνονται οι παράγκες: κυλιόμενες σκάλες που καλύπτουν ύψος όσο ένα κτήριο δεκάδων  ορόφων και κόστισαν… 6,9 εκατομμύρια δολάρια!

Οι κάτοικοι της παραγκούπολης ανέβαιναν μέχρι σήμερα τα περίπου 530 τσιμεντένια σκαλιά και χρειάζονταν πάνω από μισή ώρα για να ανέβουν στο λόφο.

«Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κυλιόμενες σκάλες σε εμπορικά κέντρα αλλά η Μεντελίν θα είναι η πρώτη περιοχή που θα τις χρησιμοποιήσει σαν μέσο δημόσιας μεταφοράς», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής.

Σύμφωνα με το BBC, οι κάτοικοι θα ανεβαίνουν πλέον σε περίπου πέντε λεπτά προχωρώντας στα έξι «σετ» με κυλιόμενες σκάλες.

Κατά την κατασκευή του το έργο δίχασε τους κατοίκους καθώς άλλοι έδειξαν ικανοποίηση κι άλλοι δυσπιστία. Κάποιοι ήταν χαρούμενοι που δεν θα χρειάζεται πια να «σκαρφαλώνουν» με τα πόδια ενώ άλλοι εξέφρασαν την ευχή τα χρήματα – σχεδόν επτά εκατομμύρια δολάρια- να είχαν δαπανηθεί για να βελτιωθούν οι κατοικίες και η χορήγηση φαγητού στους κατοίκους της παραγκούπολης.

Η Μεντελίν είναι πατρίδα του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Δείτε φωτογραφίες