Ακατάπαυστα χιονίζει το τελευταίο 24ωρο στη Βουλγαρία δικαιώνοντας τις μετεωρολογικές προγνώσεις για λευκά Χριστούγεννα.

Γεωργοί και ξενοδόχοι σε χιονοδρομικά κέντρα χαμογέλασαν και πάλι, αφού το χιόνι αναμένεται να «εξολοθρεύσει» την πολύμηνη περίοδο ξηρασίας που πέρασε η χώρα.

Ωστόσο το χιόνι έφερε μαζί του και το σύνηθες κυκλοφοριακό χάος τόσο στη Σόφια όσο και σε άλλες μεγάλες βουλγαρικές πόλεις.

Το χιόνι έφτασε ήδη τους 50 και πλέον πόντους στη βουλγαρική Ροδόπη και άλλους ορεινούς όγκους της χώρας, ενώ κάποιοι ανυπόμονοι σκιέρ ανέβηκαν κιόλας στις πίστες του Μπάνσκο, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης να περιμένουν να σταματήσει η χιονόπτωση.

Το δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας παρέμεινε ωστόσο απρόσιτο για πολλές ώρες σήμερα, καθώς δυο νταλίκες δίπλωσαν και έκλεισαν τον δρόμο.

Υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλες τις ορεινές περιοχές της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την Τροχαία, η οποία σύνεστησε στους οδηγούς να μην αναχωρούν για ταξίδι αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Απομονωμένα ορεινά χωριά, διακοπές ρεύματος και παροχής πόσιμου νερού, ταλαιπωρία στους οδηγούς, αλλά και χαρά στα παιδιά, που άρχισαν, αμέσως, να επιδίδονται σε χιονοπόλεμο, είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν τον «καμβά» της χιονισμένης Βουλγαρίας.