Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η πολιτική δύναμη με την ισχυρότερη οργάνωση στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στη συνάντηση για διάλογο που συγκάλεσε η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας, ύστερα από τρεις ημέρες αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία.

«Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων συγκάλεσε συνάντηση σήμερα και εμείς θα συμμετάσχουμε σε αυτή», δήλωσε ο Σάαντ αλ Κατάνι, γενικός γραμματέας του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης που έχει ιδρύσει η Αδελφότητα.

Χθες το συμβούλιο απηύθυνε έκκληση εκτάκτως για διάλογο μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση των διαδηλωτών και τις συγκρούσεις τους με την αστυνομία που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους.

Στη διάρκεια της νύχτας, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στην βορειοανατολική Αίγυπτο, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Al Ahram, η οποία επικαλείται ιατρικές πηγές, εξήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ισμαϊλίγια, όταν οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε νωρίτερα πως δεν θα πάρει μέρος στην μεγάλη διαδήλωση που έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα πολλές πολιτικές δυνάμεις που ζητούν το τέλος του στρατιωτικού καθεστώτος.

«Η κατάσταση απαιτεί ηρεμία και διάλογο. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των διαδηλωτών, τόσο θα υπάρχουν μεγάλες εντάσεις», τόνισε ο αλ Κατάνι, «Είμαστε υπέρ του δικαιώματος των ανθρώπων να διαδηλώνουν, όμως η παρούσα κατάσταση είναι τεταμένη και θέλουμε να την εξομαλύνουμε».