Θα μπορούσε πολύ άνετα να κερδίσει το βραβείο του πιο αφηρημένου οδηγού ή ένα βραβείο για το γεγονός ότι κατάφερε και δεν τράκαρε κάνοντας τόσα πράγματα ταυτόχρονα.

Σε επιχείρηση που έκανε η αστυνομία στο Hampshire της Βρετανίας, έπιασε στα «πράσα» οδηγό, ο οποίος έκανε χρήση του λάπτοπ, έγραφε τις απαντήσεις σε ένα ραδιοφωνικό κουίζ και έπινε καφέ ταυτόχρονα.

Κι όλα αυτά ενώ οδηγούσε! Βέβαια δεν ήταν και ο μοναδικός. Οι αστυνομικοί που οργάνωσαν την επιχείρηση κατέγραψαν με την κάμερα έναν άντρα να καθαρίζει ένα αχλάδι με μαχαίρι την ώρα που ήταν στο τιμόνι και πάρα πολλούς οδηγούς να κάνουν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων.

Στη διάρκεια της πενθήμερης επιχείρησης σε διάφορους αυτοκινητόδρομους της χώρας, οι αστυνομικοί σταμάτησαν 84 αυτοκίνητα καθώς οι οδηγοί τους έκαναν παραβάσεις ενώ ασκήθηκε δίωξη σε 65.

Οι 39 από αυτούς έκαναν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων ενώ οδηγούσαν και οι υπόλοιποι 26 ήταν αφηρημένοι με αποτέλεσμα να μην έχουν πλήρη έλεγχο του οχήματος τους.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να υπενθυμίσει στους απρόσεκτους οδηγούς ότι δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τον ίδιο τους τον εαυτό και τους άλλους καθώς και το γεγονός ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με 14 χρόνια φυλάκιση, αν προκαλέσουν το θάνατο κάποιου.