Στη δεύτερη τηλεμαχία τους αναμετρήθηκαν οι υποψήφιοι για το για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Στο χτεσινό προτελευταίο debate- ακολουθεί ακόμα ένα- τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η κρίση χρέους της ευρωζώνης και η ανεργία.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα είναι ο Φρανσουά Ολάντ, πρώην ηγέτης του κόμματος και βουλευτής στην νότια-κεντρική περιοχή της Κορέζ.

Όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Ολάντ να επικρατεί άνετα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σε περίπτωση που επιλεγεί.

Δεύτερη πιθανή υποψήφια για το χρίσμα εμφανίζεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η δήμαρχος της Λιλ και πρώτη γραμματέας του κόμματος Μαρτίν Ομπρί.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία στις εκλογές του 2007 έχασε από τον Σαρκοζί, έρχεται στην τρίτη θέση. Η Ρουαγιάλ και ο Ολάντ είναι πρώην σύντροφοι και έχουν μαζί τέσσερα παιδιά.

Στην κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος συμμετέχει και ο Μανουέλ Βαλς, βουλευτής και δήμαρχος του Εβρί, μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, καθώς και ο Αρνό Μοντεμπούρ, βουλευτής στην περιοχή της Βουργουνδίας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο έκτος υποψήφιος είναι ο Ζαν Μισέλ Μπελέ, ηγέτης του μικρού κεντροαριστερού Ριζοσπαστικού Κόμματος της Αριστεράς και όχι σοσιαλιστής.