Μια πολύ δυναμική και νέα δρομέας που ολοκλήρωσε 53 μαραθώνιους σε 53 ημέρες, ελπίζει τώρα να σπάσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ, κάνοντας τρεις μαραθωνίους την ημέρα συνεχόμενα για μια εβδομάδα.

Η 28χρονη αθλήτρια Amy Hughes από το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα κάψει 9.000 θερμίδες την ημέρα με αυτό τον τρόπο, ελπίζει να σπάσει το ρεκόρ με τα χιλιόμετρα που θα τρέξει χτυπώντας μάλιστα το ρεκόρ και των γυναικών αλλά και των ανδρών. Μέσω αυτού επιπλέον, όπως λέει, θέλει να εμπνεύσει και άλλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο.

KAAOSDATY2

Η ίδια δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή της στη βρετανική Sun: «Είμαι ένα κανονικό κορίτσι και θέλω να δείξω στους υπόλοιπους ανθρώπους ότι αν κάτι υπάρχει στο μυαλό τους μπορούν να το κάνουν. Είναι τόσο σημαντικό να είναι ενεργό το μυαλό και το σώμα μας και θέλω οι άνθρωποι να κάνουν αυτό το ταξίδι μαζί μου».

Επιπλέον αποκαλύπτει ότι μετά το εγχείρημά της να τρέξει 53 μαραθώνιους σε 53 ημέρες, τώρα με τους τρεις μαραθώνιους τη μέρα έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία ευκαιριών για άτομα με ειδικές ανάγκες. «Αυτή η επόμενη πρόκληση είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους τους ανθρώπους και εγώ θα τρέξω γι’ αυτούς», αναφέρει η ίδια. Επιπλέον μέσω αυτού του εγχειρήματος ελπίζει να συγκεντρώσει 10.000 λίρες για διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

KAAOSDATY3

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια έχει σπάσει και άλλα ρεκόρ όσον αφορά τους μαραθώνιους στην κατηγορία των γυναικών και σκοπεύει να συνεχίσει, βάζοντας το επόμενο διάστημα νέους παρόμοιους στόχους.

KAAOSDATY4