Οργισμένες επιστολές και δολοφονικές απειλές για ένα διαφημιστικό της σλόγκαν που αναφερόταν σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καταγγέλλει ότι δέχτηκε η γερμανική εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, Sixt.

Η διαφημιστική καταχώρηση, η οποία προβλήθηκε τους τελευταίους μήνες σε πολλά γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έκανε χρήση της φράσης: «Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται και πάλι δραχμές».

Ο επικεφαλής της Sixt, Ερικ Σιξτ δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους και διάφορες ύβρεις περί Ναζί.

Ο ίδιος είπε ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στα περίχωρα του Μονάχου έλαβαν κάρτες της Sixt, κομμένες στα δύο, μεταξύ των οποίων και μια από τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο.

Ο Σιξτ είπε ότι πήρε το μάθημά του και ζήτησε συγγνώμη με κάθε τρόπο από τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο, σχολίασε στη συνέντευξή του, ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και ότι ήρθε η ώρα να προτείνουμε στη χώρα να βγει επιτέλους από την ευρωζώνη.

Ο Σιξτ άσκησε κριτική και την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η αντίδραση της οποίας στην κρίση χρέους, ήταν, όπως είπε, απαίσια.