Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε σήμερα ότι είναι «δυσαρεστημένος» για την εξέλιξη της Ρωσίας, είκοσι χρόνια μετά από το πραξικόπημα κατά της περεστρόικα, ενώ επέκρινε και την απουσία ελεύθερων εκλογών.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος… υπάρχει ένα πισωγύρισμα» δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πολιτική κατάσταση στην Ρωσία, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της θνησιμότητας και στη φτώχεια.

Ο βραβευθείς με Νομπέλ Ειρήνης πρώην ηγέτης είπε ότι υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και νυν πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν παρά τις κάποιες «αυταρχικές τάσεις», αλλά άφησε αιχμές για το κόμμα του, την Ενωμένη Ρωσία, εκτιμώντας ότι μοιάζει στο Κομμουνιστικό Κόμμα της σοβιετικής περιόδου.

«Χρειαζόμαστε δίκαιες εκλογές. Σήμερα, είναι ο (Βλαντισλάβ) Σουρκόφ (αναπληρωτής προσωπάρχης της ρωσικής προεδρίας, που θεωρείται “ιδεολόγος” της Ρωσίας) που λέει στις επαρχίες τι ποσοστό πρέπει να βγάλουν στις εκλογές για το κόμμα της εξουσίας», σημείωσε ο Γκορμπατσόφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκλογές στην Ρωσία είναι στημένες.