Όταν ο Adrian Jackson ξύπνησε στο νοσοκομείο αναρωτιόταν ποια ήταν η καστανή γυναίκα, που ήταν στο πλευρό του… Ήταν η γυναίκα του, Katie, με την οποία είχε παντρευτεί μόλις λίγους μήνες πριν, αλλά εξαιτίας του ατυχήματός του διαγράφηκαν σχεδόν τα πάντα από τη μνήμη του.

Ο 43χρονος άντρας νόμιζε ότι ήταν 33 ετών, ενώ δεν είχε καμία ανάμνηση από την οικογένεια και τους φίλους του, αλλά και άλλες λεπτομέρειες της ζωής του. Μάλιστα, όταν του έφεραν φωτογραφίες του γάμου του αρνήθηκε να τις δει, μη θέλοντας να δημιουργήσει κάποια λάθος εντύπωση για το παρελθόν του.

«Είναι το πιο περίεργο συναίσθημα στον κόσμο, το να μην ξέρεις ποιος είναι ποιος. Το μόνο που έχεις είναι το συναίσθημα ότι είναι γνωστοί σου και από ‘κει και πέρα πρέπει να συμπληρώσεις τα κενά. Όσο μιλάω στους ανθρώπους, τόσο μου φαίνονται πιο γνωστοί», λέει ο βρετανός άντρας.

Ο Jackson είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και για καλή του τύχη πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, από την περιοχή περνούσε ένας νοσηλευτής, που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

«Το να ακούς τον άντρα σου να σου λέει αυτό(ότι δεν σε θυμάται) πραγματικά σε πονά», λέει η γυναίκα του. Μια μέρα ο άντρας θυμήθηκε τη στιγμή που περπάτησε πρώτη φορά η κόρη της γυναίκας του από παλαιότερη σχέση της, με την οποία ήταν «δεμένος».

Ακόμη και τώρα ο Jackson δεν μπορεί να θυμηθεί το παρελθόν του, αλλά, όπως λέει η γυναίκα του: «Ακόμη με αγαπά και δείχνει τα συναισθήματά του, οπότε είμαι ευγνώμων, επειδή δεν κάνουμε μια νέα αρχή σαν ξένοι»…