Μια οικογένεια μουσουλμάνων αλμπίνων δέχτηκε απειλές από φανατικά μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας επειδή η κόρη τους παντρεύτηκε αλλόθρησκο.

Η τιμωρία τους για το «έγκλημα-τιμής» που διέπραξαν μέχρι στιγμής περιλάμβανε σπάσιμο των παραθύρων στο σπίτι τους, βανδαλισμούς στα αυτοκίνητά τους και φυσικά απειλές κατά της ζωής τους.

Η οικογένεια του Aslam Parvez κάνει έκκληση να σταματήσει το μίσος.

«Είμαστε μια καλή οικογένεια. Δεν έχουμε κάνει κακό κι όμως τιμωρούμαστε στο όνομα της “ατιμίας”» είπε ο πατέρας της νύφης.

Ο 53χρονος κατηγορεί τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο γάμος της κόρης του τους ντρόπιασε.

Οι εκδηλώσεις μίσους εναντίον της οικογένειάς του ξεκίνησαν πριν από πέντε μήνες, όταν ένα περιοδικό από τον τόπο που κατοικούν, στο Coventry της Μεγάλης Βρετανίας, δημοσίευσε ένα άρθρο για αλμπίνους, κάνοντας αναφορά στην κόρη τους Naseem, η οποία δε ζει πια εκεί και δεν και πολλές επαφές με την οικογένειά της.

Το άρθρο έλεγε για το γάμο της με ένα χριστιανό, ανέφερε ότι πηγαίνει στην εκκλησία και ότι περίμενε το δεύτερο παιδί της.

Ο κ. Parvez είπε ότι αντίγραφα του άρθρου με υβριστικά σχόλια θυροκολλήθηκαν στο σπίτι τους και σε όλες τα σπίτια της κοινότητας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ξόδεψε πολλά λεφτά για να επιδιορθώσει τις ζημιές που του προκάλεσαν οι φανατικοί μουσουλμάνοι που ενοχλήθηκαν από το άρθρο και για να τοποθετήσει κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο σπίτι του.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να σταματήσει να πηγαίνει στο τζαμί και δηλώνει ότι μπορεί να αναγκαστεί να φύγει μέχρι και από την πόλη του, μαζί με τη γυναίκα και τα πέντε παιδιά του.

«Τιμωρούμαστε για την απόφαση της κόρης μας. Απλά θέλουμε να ζήσουμε ήσυχα, με ειρήνη» σχολιάζει.