Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και ενάμισι μήνα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε σήμερα, με την ευκαιρία της 33ης επετείου από την ανάρρησή του στην εξουσία, ότι ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Ποτέ δεν πάψαμε να υπογραμμίζουμε την ανάγκη για ειρηνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση σε όλα τα προβλήματα» αναφέρει ο Σάλεχ σε κείμενό του που δημοσιεύεται στον επίσημο Τύπο της Υεμένης.

«Καλώ εκ νέου όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν θετικά στην έκκληση του αντιπροέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι για διάλογο για να βγούμε από την κρίση που προκάλεσαν ορισμένοι», προσθέτει ο Σάλεχ.

Στο ίδιο κείμενο ο πρόεδρος της Υεμένης προασπίζεται όσα πέτυχε κατά τη διάρκεια της θητείας του και ιδίως «την ενότητα» που επιτεύχθηκε το 1990, όταν ενώθηκαν η Νότια και η Βόρεια Υεμένη σε ένα κράτος.

Στην πόλη Τάιζ πάντως πολλοί αντίπαλοι του καθεστώτος οργάνωσαν μεγάλη διαδήλωση σήμερα, κρατώντας μαύρες σημαίες σε ένδειξη πένθους για την επέτειο.