Συναγερμός επικράτησε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, καθώς οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν πάνω σε έναν επιβάτη ένα γεμάτο όπλο.

Ο οπλοφόρος, ένας Ολλανδός, είχε πάνω του ένα γεμάτο πιστόλι και συνελήφθη καθώς προετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τις Ολλανδικές Αντίλλες, ανακοίνωσε η αστυνομία του αεροδρομίου.

«Ο άνθρωπος δεν είχε απειλήσει κανένα με το όπλο του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Schiphol, Ρόμπερτ βαν Κάπελ, που ειδοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τους αστυνομικούς του αεροδρομίου οι οποίοι εντόπισαν το όπλο κατά τη διάρκεια της διέλευσης του άνδρα αυτού από την ηλεκτρονική πύλη ασφαλείας.

«Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ήρεμα, ο άνθρωπος δεν προσπάθησε να αντισταθεί», δήλωσε ο Ρόμπερτ βαν Κάπελ, προσθέτοντας ότι το πιστόλι, που βρισκόταν σε μια τσέπη του παλτού του, ήταν γεμάτο.
Ο οπλοφόρος, ηλικίας 35 ετών, ταξίδευε μόνος και σκόπευε να επιβιβαστεί σε πτήση προς το νησί του Κουρασάο, στις ολλανδικές Αντίλλες, συνελήφθη και κρατείται, ενώ διενεργείται ανάκριση.

Ένας Νιγηριανός ο οποίος προσπάθησε να ανατινάξει αεροσκάφος σε πτήση από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ στις 25 Δεκεμβρίου του 2009 είχε κρυμμένη κάτω από τα ρούχα του εκρηκτική σκόνη που δεν είχε εντοπιστεί από τους ανιχνευτές μετάλλων κατά τη διέλευση του από την ηλεκτρονική πύλη ασφαλείας του Schiphol.