«Ήταν Σεπτέμβρης του 1999 όταν ο Σεΐχης Ρασάντ Μοχάμεντ Σαΐντ Ίσμαελ, ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στην Καμπούλ, δέχτηκε τη σημαντικότερη τηλεφωνική κλήση στη ζωή του», αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος είχε αποφασίσει να παντρευτεί για 5η φορά και ανέθεσε στο στενό συνεργάτη του την αποστολή να του βρει την ιδανική γυναίκα. Η περιγραφή του, αναφέρει το άρθρο, για την επιθυμητή σύζυγο είχε ως εξής «Πρέπει να είναι ταπεινή, αφοσιωμένη, μικρή σε ηλικία (μεταξύ 16-18 ετών), με καλούς τρόπους, από καλή οικογένεια, αλλά πάνω από όλα υπομονετική». «Θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίζει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής μου» φέρεται να δήλωσε ο Λάντεν.
Για καλή του τύχη ο Σεΐχης γνώριζε το σωστό κορίτσι. Ήταν η 17χρονη Αμάλ Αχμέντ αλ-Σαντάκ, κόρη δημόσιου λειτουργού και πρώην μαθήτρια του Ρασάντ. Όπως δήλωσε «ήταν η τέλεια περίπτωση» για τον, 44χρονο τότε, αρχηγό της Αλ Κάιντα.
Τώρα, κάτι περισσότερο από 10 χρόνια μετά, ο Σεΐχης Ρασάντ περιγράφει τον εαυτό του ως έναν υποστηρικτή της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, ο οποίος «παλεύει» για την επιστροφή της Amal και της κόρης της στην πατρίδα μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Όπως δήλωσε «έχουμε έναν απαράβατο νόμο στο Ισλάμ που ονομάζεται ardth (οικογενειακή τιμή). Όταν μία γυναίκα όπως η Αμάλ χηρεύει, τότε είναι υποχρέωση όλων των μουσουλμάνων να την προσέξουν και να εγγυηθούν την ασφάλεια της». Καταλήγοντας τόνισε ότι «όλος ο λαός της Υεμένης θέλει την επιστροφή της στην πατρίδα».
Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν