Ξεκινάει στις 6 Μαίου στον εκθεσιακό χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Λευκωσία η Διεθνής Έκθεση Κύπρου. Τα εγκαίνια της θα τελέσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και στην τελετή αναμένεται ότι θα παραστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Σπύρος Κουβέλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου και σε αυτή θα προβληθούν όλοι οι τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Η έκθεση φέτος θα είναι πιο πολυδιάστατη και πιο ενισχυμένη» είπε ο πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου Λοΐζος Κωνσταντίνου, ενώ ανέφερε ότι παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, αυξήθηκαν οι κρατικές συμμετοχές σε σχέση με πέρσι.

Ο αριθμός των εκθετών έχει ξεπεράσει τους 120 και παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες πέραν των 1.000 εταιρειών από την Κύπρο και από 23 ξένες χώρες. Οι επίσημες κρατικές συμμετοχές έχουν αυξηθεί από πέρσι και περιλαμβάνουν χώρες όπως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, το Καμερούν, το Κουβέιτ, η Νότιος Αφρική, η Παλαιστίνη, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Συρία.

Φέτος τιμώμενη χώρα είναι το Κουβέιτ, ενώ καθιερώνεται και ο θεσμός του τιμώμενου δήμου, με πρώτο το δήμο της κατεχόμενης Λαπήθου.