Οι αρχές της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι άφησαν σήμερα ελεύθερη τη γυναίκα η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατηγορήσει ενώπιον δημοσιογράφων άνδρες του λιβυκού καθεστώτος ότι την βίασαν.

«Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, όμως η εισαγγελία την ανακρίνει για την υπόθεση. Πρόκειται για ένα ποινικό θέμα και όχι πολιτικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, αναφερόμενος στη γυναίκα, την Ιμάν αλ Ομπέιντι.

Ο Ιμπραχίμ πρόσθεσε εξάλλου ότι τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων τα οποία είχε κατηγορήσει για βιασμό «κατέθεσαν μήνυση εναντίον της για δυσφήμιση και συκοφαντία και γι’ αυτό το λόγο η εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα, κυρίως αφού η γυναίκα αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση».

Η νεαρή γυναίκα είχε εισβάλει το Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο Rixos στην Τρίπολη και κάλεσε τους δημοσιογράφους σε βοήθεια. Άνοιξε το παλτό της και έδειξε τους μώλωπες και τις ουλές που είχε στους γοφούς της, ενώ δήλωσε ότι άνδρες του καθεστώτος την χτύπησαν και τη βίασαν.

Με δάκρυα στα μάτια η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι είχε βιαστεί και βασανιστεί «πολλές φορές» από «τα τάγματα του Καντάφι». Σύμφωνα με τη διήγησή της είχε συλληφθεί σε ένα σημείο ελέγχου στην Τρίπολη επειδή κατάγεται από τη Βεγγάζη.

«Μου έδεσαν τα χέρια και με κακοποιούσαν επί δύο ημέρες», πρόσθεσε.

Ένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύη δήλωσε ότι είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο προσθέτοντας ότι είναι «τρελή», ενώ ένας άλλος την κατηγόρησε ότι είναι «μεθυσμένη».