Σκληρές αιχμές κατά του Ιράν φέρεται να εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανάρτηση που αναδημοσίευσε το Clash Report, την ώρα που οι συνομιλίες Ουάσιγκτον – Τεχεράνης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται μεν αισιόδοξος για την πορεία των επαφών, δηλώνοντας ότι «οι συνομιλίες πάνε πολύ καλά», ωστόσο παράλληλα κατηγορεί το Ιράν για διαχρονική τακτική έντασης.

«Επιχείρησαν να παίξουν παιχνίδια, όπως κάνουν εδώ και 47 χρόνια, αλλά δεν μπορούν να μας εκβιάζουν», φέρεται να δήλωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της Τεχεράνης.

Αναφορές για τα Στενά του Ορμούζ και προειδοποιήσεις

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Τραμπ φέρεται να αναφέρθηκε και στις κινήσεις γύρω από τα Στενά του Ορμούζ, υποστηρίζοντας ότι το Ιράν έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να ασκήσει πίεση στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορεί να επιβάλει τους όρους του.

«Θα έχουμε απαντήσεις σύντομα»

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και ότι «μέχρι το τέλος της ημέρας θα υπάρξουν εξελίξεις», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.