Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις – υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου – εξέφρασε την γνώμη της για την χθεσινή πυραυλική επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ.

Η Χάρις λέει ότι παρακολούθησε την επίθεση σε πραγματικό χρόνο από την αίθουσα καταστάσεων του Λευκού Οίκου και χαρακτήρισε το Ιράν «αποσταθεροποιητική δύναμη» στη Μέση Ανατολή.

Λέει ότι υποστήριξε πλήρως την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να διατάξει τα πλοία του αμερικανικού ναυτικού στη Μεσόγειο να καταρρίψουν πυραύλους με στόχο το Ισραήλ.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αξιολόγηση των επιπτώσεων του χτυπήματος της Δευτέρας, φαίνεται ότι το Ισραήλ κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

«Θα διασφαλίζω πάντα ότι το Ισραήλ θα έχει τη δυνατότητα να αμύνεται κατά του Ιράν και των τρομοκρατικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν. Η δέσμευσή μου για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη», συνέχισε.

«Το Ιράν δεν αποτελεί απειλή μόνο για το Ισραήλ, το Ιράν αποτελεί επίσης απειλή για το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή, τα αμερικανικά συμφέροντα και τους αθώους πολίτες σε όλη την περιοχή που υποφέρουν από τα χέρια των τρομοκρατικών πληρεξουσίων που εδρεύουν και υποστηρίζονται από το Ιράν», σημειώνει η Χάρις. «Δεν θα διστάσουμε ποτέ να αναλάβουμε οποιαδήποτε δράση είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση των δυνάμεων και των συμφερόντων των ΗΠΑ κατά του Ιράν και των υποστηριζόμενων από το Ιράν τρομοκρατών και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να διακόψουμε την επιθετική συμπεριφορά του Ιράν και να το καταστήσουμε υπόλογο».