Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που φέρεται να έκανε το Ισραήλ στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

«Συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνάς μας αναχαιτίζουν εχθρικούς στόχους στην επαρχία της Δαμασκού», σημείωσε το πρακτορείο SANA.

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό είχε ως στόχο μια συνάντηση μεταξύ ηγετών της Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης όπως τονίζουν τοπικά μέσα ενώ το χτύπημα έπληξε ένα αυτοκίνητο κοντά στην ιρανική πρεσβεία.

Νωρίτερα, κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ακούστηκε τουλάχιστον μία ισχυρή έκρηξη στην περιοχή της πρωτεύουσας της Συρίας.

Η συριακή κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι ένας από τους παρουσιαστές της σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τρεις γύρους επιθέσεων στην περιοχή της πρωτεύουσας μέσα σε μία νύχτα.



Η κρατική τηλεόραση τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «θρηνεί την παρουσιάστρια Σαφάα Άχμαντ που έπεσε μάρτυρας κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στην πρωτεύουσα».

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε νωρίτερα ότι «τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν εχθρικούς στόχους για τρίτη φορά απόψε στην περιοχή της Δαμασκού».

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει το χτύπημα και διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν έχουν επαληθεύσει ακόμη την εμπλοκή των δυνάμεών του.