Το Al Jazeera καταφέρνει επιτέλους να κερδίσει το κοινό στην Αμερική σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Ακόμα και στο Λευκό Οίκο οι συνεργάτες του Προέδρου Ομπάμα παρακολουθούσαν το κανάλι για να μαθαίνουν τις εξελίξεις στην Αίγυπτο από τη συνεχή ροή του. Ωστόσο, οι απλοί Αμερικανοί ίσως δυσκολευτούν να ακολουθήσουν καθώς οι περισσότερες εταιρείες δορυφορικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, έχουν ως τώρα αρνηθεί να συμπεριλάβουν το Al Jazeera στα δίκτυα τους.

Όμως η εξαιρετική κάλυψη των γεγονότων στο Κάιρο, την Αλεξάνδρια, το Σουέζ και άλλα μέρη στην Αίγυπτο μέσω ενός live stream έφερε ήδη 1,6 εκατομμύρια αμερικανούς θεατές στο κανάλι. Η εξήγηση είναι απλή: ενώ τα άλλα κανάλια έτρεχαν να εγκαταστήσουν δημοσιογράφους και κάμερες ώστε να καλύψουν τις ταραχές το Al Jazeera είχε ήδη ένα δίκτυο επαγγελματιών εκεί.
Το αραβόφωνο κανάλι είχε ένα πρόβλημα ίματζ στην Αμερική καθώς η κυβέρνηση Μπους το είχε κριτικάρει κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ αλλά και άλλα κανάλια όπως το Fox News το κατηγορούσαν για αντι-αμερικανισμό. Με το κοινό που απέκτησε τώρα βεβαίως, θα είναι δύσκολο για τις εταιρείες να συνεχίζουν να αρνούνται να το προσφέρουν στους Αμερικανούς που το βρίσκουν μέσω του youtube ήδη.