Η οικογένεια του Ρούπερτ Μέρντοχ, μεγιστάνα των αμερικανικών ΜΜΕ, βρίσκεται σε εμφύλιο, καθώς ο 93χρονος όρισε ως κληρονόμο της περιουσίας τον μεγάλο του γιο και αυτό επειδή… είναι δεξιός!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο αμερικανός κροίσος θα μοίραζε την περιουσία ισόποσα στα τέσσερα από τα έξι παιδιά του, τον Λάχλαν, τον Τζέιμς, την Ελίζαμπεθ και την Προύντενς.

Ωστόσο, λίγους μήνες πριν άλλαξε απόφαση και όρισε μοναδικό κληρονόμο τον μεγάλο του γιο, Λάχλαν, επειδή έχουν τις ίδιες συντηρητικές απόψεις και δεν θέλει τα ΜΜΕ του να αλλάξουν γραμμή, όταν εκείνος φύγει από τη ζωή.

Τα υπόλοιπα τρία αδέρφια που αποκλείστηκαν, λοιπόν, πήγαν την υπόθεση στα δικαστήρια, με τη δίκη να διεξάγεται στην Πολιτεία της Νεβάδα, επειδή προσφέρει ένα από τα πιο ιδιωτικά δικαστικά πλαίσια για τέτοιες υποθέσεις, επιτρέποντας στους δικαστές να κλειδώσουν υποθέσεις σε τέτοιο βαθμό που ούτε η ύπαρξή τους δεν δημοσιεύεται στις δικαστικές λίστες.

Το θέμα για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα της «New York Times» και έκτοτε διάφορα ΜΜΕ ασχολούνται με την υπόθεση, αλλά καμία πλευρά δεν δέχεται να σχολιάσει δημόσια, ώστε να μην πληγεί το κύρος των επιχειρήσεων.