Ένας άνδρας από την Αλαμπάμα πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι στη Φλόριντα, όταν ο γιατρός αφαίρεσε κατά λάθος το συκώτι του κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, θεωρώντας το λανθασμένα ως σπλήνα, αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.

Ο Γουίλιαμ Μπράιαν και η σύζυγός του, Μπέβερλι, βρίσκονταν στο σπίτι τους στη Φλόριντα τον περασμένο μήνα, όταν ξαφνικά ο άνδρας άρχισε να αισθάνεται πόνο στην κάτω αριστερή κοιλιακή χώρα.

Ο 70χρονος πήγε στο νοσοκομείο «Ascension Sacred Heart Emerald Coast Hospital» στην κομητεία Walton, όπου εισήχθη για περαιτέρω εξετάσεις λόγω ανησυχιών για μια ανωμαλία της σπλήνας, όπως ανέφερε η δικηγορική εταιρεία «Zarzaur Law P.A.».

Ο γενικός χειρουργός, δρ Τόμας Σακνόφσκι, και ο δρ Κρίστοφερ Μπακάνι, επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου, έπεισαν τον Γουίλιαμ Μπράιαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο αλλιώς «θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές επιπλοκές αν έφευγε από το νοσοκομείο», υποστηρίζει η δικηγορική εταιρεία. Ο Γουίλιαμ Μπράιαν συμφώνησε με τους γιατρούς και υποβλήθηκε σε χειροκίνητη λαπαροσκοπική σπληνεκτομή στις 21 Αυγούστου.

Στη μέση της χειρουργικής επέμβασης, ο χειρουργός δρ Τόμας Σακνόφσκι αφαίρεσε λανθασμένα το συκώτι του Μπράιαν που το πέρασε ως σπλήνα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ασθενούς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο γιατρός εξήγησε στη σύζυγό του ότι η «σπλήνα» του Γουίλιαμ Μπράιαν ήταν τόσο άρρωστη, που ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το συνηθισμένο και είχε μετακινηθεί στην άλλη πλευρά του σώματός του.

«Ο σύζυγός μου πέθανε αβοήθητος στο τραπέζι του χειρουργείου από τον δρ Σακνόφσκι. Δεν θέλω κανένας άλλος να πεθάνει εξαιτίας της ανικανότητάς του σε ένα νοσοκομείο που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είχε κάνει στο παρελθόν δραστικά χειρουργικά λάθη που αλλάζουν ζωές», ανέφερε η χήρα σε δήλωσή της μέσω της δικηγορικής εταιρείας.

Το νοσοκομείο δήλωσε ότι διερευνά τον θάνατο του Μπράιαν, αλλά δεν μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες. Μετά τον θάνατο του Γουίλιαμ Μπράιαν, ανακαλύφθηκε μια μικρή κύστη στη σπλήνα του, η οποία πιστεύεται ότι ήταν η αιτία του πόνου για τον οποίο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.