Ένας άνδρας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από δείπνο με τη σύζυγό του, καθώς εμφάνισε στο πέος του το σύνδρομο του «τηγανητού ρυζιού» και πλέον πρέπει να απέχει τόσο από το σεξ, όσο και από τον αυνανισμό.

Πρόκειται για έναν 38χρονο άνδρα που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Λιβάνου και η περίπτωση του έγινε γνωστή μετά από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Medicine & Surgery.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post που αναπαρήγαγε την είδηση, ο άνδρας απόλαυσε ένα ρομαντικό δείπνο με τη σύζυγό του -το οποίο περιλάμβανε ρύζι- και στη συνέχεια έκαναν έντονο σεξ.

Λίγες ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή όμως, ένιωσε έντονο πόνο στο στομάχι και ξεκίνησε ο εμετός και η διάρροια. Έπειτα, για μία εβδομάδα παρουσίασε οίδημα και ερυθρότητα στο πέος, μέχρι που δεν άντεξε και πήγε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού εξέτασαν το μόριο του και κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως έπασχε από το σύνδρομο του «τηγανητού ρυζιού». Με βάση τους ειδικούς, εάν το ρύζι παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα, μπορεί να παράξει τοξίνες που προκαλούν διάρροια και εμετό, οι οποίες δεν καταστρέφονται αν θερμανθεί.

«Ο ασθενής έφαγε ρύζι μια μέρα πριν ξεκινήσουν τα πρώτα συμπτώματα. Επίσης, αρνήθηκε ότι είχε οποιοδήποτε τραύμα στο πέος ή σκίσιμο ή οποιοδήποτε τυχαίο δάγκωμα κατά τη διάρκεια του χρόνου συνουσίας», έγραψε ιατρική έκθεση.

Οι ειδικοί κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα πως το μόριο του ήρθε σε επαφή με τη διάρροια και τον εμετό, οπότε μολύνθηκε. Έτσι, του χορήγησαν αντιβιοτικά, ειδική αλοιφή και τόνισαν πως πρέπει να απέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο από τον αυνανισμό, όσο και το σεξ.