Ο «ρόμποκοπ» μπορεί να ήταν μια ταινία με ένα ρομπόταστυνομικό, που σατίριζε τη βία, ωστόσο «ζωντανεύει» στους δρόμους της Ατλάντας των ΗΠΑ, αφού αποφασίστηκε ότι ένα μηχάνημα θα κάνει περιπολίες.

Η Knightscope ανέπτυξε ένα ημιαυτόνομο ρομπότ, το οποίο πραγματοποιεί περιπολίες στο Boulevard, όπου η εγκληματικότητα αυξήθηκε ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

«Βρίσκουμε σφαίρες στον δρόμο και άλλα παρόμοια πράγματα», δήλωσε ο Αντρέ Τζόνσον, ο οποίος ζει στην περιοχή. «Φοβάμαι! Βλέπω τα πάντα. Ακούω τα πάντα», πρόσθεσε.

Το ρομπότ έχει ύψος περίπου 1,5 μέτρο, ενώ ζυγίζει 190 κιλά και, σύμφωνα με την Στέισι Στίβενς, εκτελεστική αντιπρόεδρο και υπεύθυνη πελατών της Knightscope: «Πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο -δηλαδή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση- ρομπότ που περιφέρεται μέσα σε έναν συγκεκριμένο χώρο και αναζητά ανωμαλίες, τις οποίες μπορεί να αναφέρει σε ένα κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας».

ρομποτ
Το ρομπότ που ανέπτυξε η Knightscope

«Ψάχνει για πράγματα που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έτσι, δεν ψάχνει ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο κάνει κάτι κακό. Εντοπίζει κάτι που είναι παράταιρο στην περιοχή ή σε ένα κτίριο τη συγκεκριμένη ώρα της ημέρας», δήλωσε για τον τρόπο που θα λειτουργεί, όπως έγραψε το Interesting Engineering σε σχετικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, οι δημοτικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι το ρομπότ βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, χωρίς να συλλέγει προσωπικά στοιχεία ή δεδομένα.