Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκεται ο στρατός της Πολωνίας, μετά από πληροφορίες ότι εισήλθε στον εναέριο χώρο της ένα drone της Ρωσίας που κατευθυνόταν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο Reuters έγραψε πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στην Πολωνία, με τον στρατό να τηρεί σιγή ιχθύος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Kyiv Independent έγραψε ότι από το πρωί της Δευτέρας επικρατεί αναστάτωση στην Πολωνία για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 100 πύραυλοι και drones εκτοξεύτηκαν από τον ρωσικό στρατό και έπληξαν ουκρανικές περιοχές κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Έτσι, απογειώθηκαν δεκάδες πολωνικά μαχητικά για να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της χώρας, ώστε να μην εισέλθει κάποιο αντικείμενο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εκτόξευσε πυραύλους από αέρος και θαλάσσης οι οποίοι έπληξαν υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε εννέα περιφέρειες της Ουκρανίας.

«Σήμερα το πρωί οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζική επίθεση με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς από αέρος και θαλάσσης, καθώς και με επιχειρησιακή και τακτική αεροπορία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεων ενεργειακών υποδομών που υποστηρίζουν το έργο του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, το 2022 ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε από λάθος το πολωνικό χωριό Przewodow σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Έκτοτε, οι πολωνικές δυνάμεις κάνουν περιπολίες στα σύνορα με την Ουκρανία, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί κανένα αντίστοιχο χτύπημα.