Συγκινημένος εμφανίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, το βράδυ χθες Δευτέρα (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) στην ομιλία του την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της παράταξής του, των Δημοκρατικών, στο Σικάγο. Ο Μπάιντεν κάλεσε τους ψηφοφόρους να εκλέξουν στην προεδρία την Κάμαλα Χάρις, την «εισαγγελέα» μάλλον, παρά τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό».

Ο Δημοκρατικός χαρακτήρισε εξάλλου τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του «λούζερ», ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους επευφημήθηκε εκκωφαντικά, παρατεταμένα από τους συνέδρους εισερχόμενος στην κύρια αίθουσα του United Center, με πολλούς να φωνάζουν «Σ’ αγαπάμε, Τζο!» ή «Ευχαριστούμε, Τζο!». Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανταπέδωσε λέγοντας επίσης πως τους «αγαπά».

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως εγκαταλείπει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, παραδίδει τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του, Κάμαλα Χάρις, η υποψηφιότητα της οποίας θα επικυρωθεί απλώς τυπικά στο συνέδριο. Η κυρία Χάρις δήλωσε νωρίτερα «αιωνίως ευγνώμων» στον κ. Μπάιντεν.