Αυτή είναι η στιγμή που ένα πολυτελές γιοτ βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Μαγιόρκας, αφού πέντε άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί, βγήκαν εσπευσμένα από το σκάφος σε μια δραματική επιχείρηση διάσωσης.

Το πολυτελές σκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα για πρώτη φορά γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα το περασμένο Σάββατο, όταν άλλα κοντινά πλοία παρατήρησαν το γιοτ, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην ακτή του Camp de Mar στα νοτιοδυτικά της Βαλεαρίδας νήσου, να έχει μερικώς βυθιστεί.

Εκδόθηκε συναγερμός έκτακτης ανάγκης λίγο αργότερα και η ισπανική ακτοφυλακή βγήκε με σκάφη για να κατευθυνθεί στο σημείο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ευτυχώς, πριν προλάβουν να φτάσουν εκεί οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ένα ιδιωτικό σκάφος μπόρεσε να παραλάβει τους πέντε επιβάτες του γιοτ, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι Γερμανών και ο γιος τους.

Το Euro Weekly News αναφέρει ότι οι επιβάτες στη συνέχεια στάλθηκαν πίσω στο Port Adriano κοντά στο Magaluf.

Σε πλάνα που δημοσιεύτηκε από την ακτοφυλακή της Μαγιόρκα, το γιοτ, του οποίου η αξία εκτιμάται στις 800.000 λίρες (935.000 ευρώ), φαίνεται να βουλιάζει με ένα μέρος του να βρίσκεται έξω από το νερό.

Η ισπανική αστυνομία δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση σχετικά με το γιατί βυθίστηκε το πολυτελές γιοτ.